6 tipp, amivel modernizálhatod a klasszikus esküvőt

Sok modern pár szeretne klasszikus esküvőt, ugyanakkor vannak olyan tradíciók, melyeket szívesen kihagynának, vagy egy kicsit újragondolnának. Íme néhány ötlet, amivel modernizálhatod a legfontosabb hagyományokat:

1.) Szélesítsd a kört!
Hagyományosan a menyasszony násznépe csak a koszorúslányra és néhány családtagra korlátozódik. De miért hagynánk ki belőle a férfiakat? Hívjunk nyugodtan férfi barátokat, családtagokat is segítőnek, hiszen néhány feladatot sokkal jobban el tudnak látni, mint a lányok. Másik kérdés, hogy ki kísérjen az oltárhoz? Természetesen azonnal az apára gondolunk ilyenkor, ám ma már teljesen elfogadott, ha egy másik családtag, vagy egy nagyon közeli barát vállalja magára ezt a feladatot.
2.) Klasszikus ruha modern csavarral
A legtöbb menyasszony arra a hatalmas, gyönyörű, klasszikus esküvői ruhára vágyik, melyet a tündérmesékben láttak gyermekkorukban. Azonban a széles abroncs, a nehéz anyagok kényelmetlenek lehetnek, akadályozhatnak a mozgásban és főleg a táncban. Próbáld ki a rövidebb ruhákat, a könnyebb anyagokat! És a ruha színe? Ma már nem feltétlenül fontos, hogy a tisztaságot szimbolizáló fehéret viseld, nyugodtan belecsempészheted a ruháidba a kedvenc árnyalataidat is.
3.) A kézműves csokor varázsa
A virágcsokor elengedhetetlen a menyasszony kezéből – ezzel mindenki egyetért. Ám mi lenne, ha nem vágott virágokat választanál, hanem kézműves csokrot, mely például apró papírvirágokból, díszekből, bonbonokból áll? A koszorúslányaid biztosan szívesen elkészítik neked, de te is részt vehetsz az alkotásban.
4.) Kísérletezz a tortával!
Manapság sok pár kihagyja a tortát az esküvő menetéből, és helyette inkább kedvenc édességeiket kínálják a vendégeknek. Az ízlésesen elkészített és elhelyezett muffinok, cupcake-ek, parfék, piték tökéletesen kiváltják az esküvői tortát és ráadásul sokszínűbbek is.
5.) Csokordobás másképp
A modern felfogású, szingli nők számára bosszantó lehet, hogy részt kell venniük a csokordobási ceremóniában, mintha szükségük lenne segítségre a férjfogáshoz. Vigyél egy kis játékosságot a dologba, és rejtsd el a csokrot, amit a házasodni vágyó lányoknak meg kell majd találniuk. Vagy találj ki feladatokat, amiket meg kell oldaniuk, hogy megkapják az áhított virágokat.
6.) Felejtsd el a tradícionális ajándéklistát!
A tradícionális ajándéklista sok családban, főként az idősebb rokonok körében szent. De miért ne újíthatnál rajta például úgy, hogy létrehozol egy “nászút alapot”, ahol összegyűjtheted a felejthetetlen nászúthoz szükséges anyagiakat, vagy megkéred a családtagokat, hogy osszák el egymás között a nászúthoz kapcsolható egyéb szolgáltatásokat (pl. masszázs, hajókirándulás, stb.)